top of page

Zoveel meer dan gewoon een school

 

 

Aansluitend en passend bij ons verlangen en onze intentie hebben we primair onderwijs gecreëerd

vanuit een ANBI stichting zonder winstoogmerk. Met maximaal 15 kinderen per groep.

Voor het schooljaar 2023-2024 starten we geen schooljaar op. Als je interesse hebt om deze manier van onderwijs weer actief te maken, kun je mailen naar kidsacademy@blissvibration.com. Degenen die tot nu toe de dagelijkse gang van zaken organiseerden, richten zich op de andere vormen die het platform Bliss Vibration biedt.

Op de Bliss Vibration Kids Academy zijn kinderen tijdens hun schooltijd vooral bezig met spelen in de natuur, met cultuur en kunst. Met het bezoeken van verschillende projecten en plekken komen ze op een veelheid van plaatsen. Vanuit een vorm die de kleinschaligheid heeft van thuisonderwijs met daarnaast de rijkdom aan gepassioneerde en liefdevolle begeleiders om hen heen. Met alle inspiratie van verschillende plekken en begeleiders doen zij diverse informatie op die verbonden kan worden met hun cognitieve vaardigheden. Dit omvat allerlei vormen van creativiteit en het verbinden met hun sociale omgeving en de omgeving waarin zij leven. Zo kunnen zij op een leuke en moeiteloze manier zichzelf ontwikkelen op meerdere gebieden, en daarmee ook dienen aan de samenleving vanuit liefde. 

Een plek voor kinderen van ouders die vanuit openheid zich verbonden voelen met ons verlangen en onze intentie; want:

"happy kids, happy parents, happy planet"... 

Kinderen van ouders die op hun eigen weg telkens weer durven kiezen te vertrouwen in de weg van hun kind(eren). Ben jij die ouder?

 

 

Het reisverhaal van een Kids Academy kind

Je bent als ‘Bliss kid” op reis (het leven) waarin je naar verschillende bestemmingen op aarde gaat. De start en eindbestemming van deze reis is een land waar geluk, vrijheid en vertrouwen hele normale onderdelen zijn van je omgeving. Aangezien je tijdens de reis vooral naar die mooie aspecten van de omgeving bent verwezen, is dat hetgeen waar je als vanzelf naar gaat kijken. Je mag, maar hoeft niet, bezig te zijn met de minder leuke dingen van de vakantie, behalve als je dat graag wilt ervaren en als het je helpt om je eindbestemming makkelijker te halen. In dit land is een scala aan fantastische flora en fauna zoals LICHT, MOEITELOOS, OVERVLOED, VERBINDING, LIEFDE, CREATIEKRACHT, VERTROUWEN, VRIJHEID EN EIGEN WIJSHEID.

Fijn om op de reis telkens weer verschillende richtingaanwijzers te hebben en meerdere gidsen zodat je overvloed aan keuze hebt in hoe je de reis telkens weer vervolgt (begeleiders en sleutels). Aangezien je gebruik maakt van een overkoepelende reisorganisatie (het Nederlandse schoolsysteem) is er wel een bepaald kader van wat onderdeel is van je eindbestemming.

De reisorganisatie vraagt namelijk van je om een reisverslag te maken samen met je gids.

Een verslag van welke landen je wanneer hebt bezocht (via het land “biologie”, “geschiedenis”, “rekenen”, “taal”, enz); dat is leuk!

Daarnaast willen ze ook terugzien welke souvenirs je hebt meegenomen.

Die reisorganisatie zou graag van tevoren souvenirs willen bestellen waarnaar je op zoek zou moeten gaan tijdens je reis. soms zijn er ook medereizigers (je ouders of andere volwassenen) die toch eigenlijk, vaak ook zonder dat ze het weten, willen dat je op hun manier naar de eindbestemming reist. Ook dat kan je reis intenser en interessanter maken.

Jij bent gaan reizen met reisbureau Bliss, waar jij mee bent gaan reizen vanwege de keuzemogelijkheden en verbondenheid die je daarbij kunt ervaren (de Kids Academy).

Reisbureau Bliss helpt je om je eigen favoriete souvenirs te vinden en die dan in je reisverslag te verwerken, op zo’n manier dat je tot je eindbestemming zelf kunt blijven kiezen hoe je wilt reizen.

Dat doet Bliss door mee op te schrijven wat je voor jezelf allemaal aan souvenirs hebt gekocht en gevonden. Ook al reis je samen (de andere Kids Academy kinderen, begeleiders, passanten….), jullie vinden allemaal andere souvenirs en ze zijn allemaal even mooi. Maar om te laten zien hoe uniek je bent en dus voorkeur hebt voor specifieke souvenirs en dat je je eigen manier hebt van herinneringen bewaren en foto’s of video’s maken, vullen we je reisverslag graag aan. Zodat je na afloop van je reis terug kunt kijken naar die dingen die voor jou heel gewoon waren, maar die ook maken dat jij uniek jij bent. Je ervaart meer verbinding met deze mooie aarde door alle plekken waar je bent geweest en misschien wel op weg naar een volgende planeet om je reis verder te gaan maken en daar alle mooie herinneringen in te kunnen meenemen.

 

Uitgangspunten voor deze nieuwe transformerende vorm van ontwikkelen naar Flow en Bliss:

 

  • Er vindt steeds vernieuwing plaats.

  • Dit alles gebeurt door ervaren, bewegen, spelen in de natuur en met creativiteit en cultuur. Op verschillende locaties voor afwisselende stimulans van de omgeving.

  • Een gevarieerd aanbod van werkvormen en verschillende begeleiders.

  • Creatief bezig zijn, museumbezoek, buitenspelen, met de computer omgaan, yoga, sporten, visualiseren, communiceren met het onderbewuste, schrijven, lezen, rekenen, etc.

  • Kinderen worden gestimuleerd om hun eigen wijsheid en informatie te delen en samen te innoveren met behoud van overvloed in zichzelf, vanuit keuzevrijheid in wat zij denken en voelen. Wanneer zij keuzes maken, leren ze van de effecten die volgen op hun keuzes. Dit bereidt hen optimaal voor om op hun eigen kompas te vertrouwen (ook op latere leeftijd).

  • We zien de kinderen als creators van hun eigen werkelijkheid en we behandelen en stimuleren ze ook zo. Hiervoor formuleren de kinderen hun eigen doelen. Vanuit intrinsieke motivatie wil het kind zijn eigen doelen te behalen. Het ene kind kan het fijn vinden om te plannen en het andere kind volgt alleen de Flow. Het gebruik van een eigen tablet geeft het kind de mogelijkheid om onderdelen direct te activeren op het moment dat zij interne motivatie ervaren. Zij hebben zelf invloed op de programma’s die zij gebruiken. Het expansie proces van de kinderen kan daarmee moeiteloos aansluiten op bijvoorbeeld veranderingen die er in de wereld zijn op gebied van innovatie.

  • We werken met vijf expansierichtingen en twee niveaus. Het kind zelf en de begeleiders bepalen hoe deze expansielijn vorm en inhoud krijgt in de tijd. In hun persoonlijke expansieplan worden de doelen beschreven.

Expansierichtingen: uniek van de Kids Academy

 

We hebben als platform gekozen voor 5 expansie richtingen van waaruit de kinderen kunnen expanderen, leren en groeien. Deze creatieve en open manier van kijken naar doelen die zij formuleren, helpt hen dicht bij zichzelf en hun eigen verlangen te blijven. Voor de kinderen worden in de Kids Academy eenvoudige symbolische termen gebruikt voor deze expansie richtingen.

1-uil.jpg
2-regenboog.jpg
3-vlinder.jpg
4-bladeren.jpg
5-robot-1.jpg
Kids Academy Atom Break.png
Kids Academy Atom Break.png
Kids Academy Atom Break.png

Uil

Wijsheid en cognitieve vaardigheden

Regenboog

Creativiteit, kunst en cultuur

Vlinder paard

Communicatie van/met het lichaam en anderen

Zonneboom

Verbinding met de natuur en buiten zijn

Robot

Techniek, innovatie en Informatie Technologie

Samenwerking begeleiders en ouders/verzorgers

 

 

Begeleiders en ouders/verzorgers laten samen de kinderen ervaren wat veiligheid is, hoe vertrouwen voelt en hoe het is om in verbinding te staan met zichzelf, andere mensen, de omgeving, de natuur, etc.

Om dit voor de kinderen makkelijker te maken, wordt van ouders/verzorgers gevraagd wakkere aandacht te hebben voor hun eigen invloed op hun kind(eren).

​Hoeveel vertrouwen ervaar je zelf? Wat kun je doen of laten om je kind(eren) vol vertrouwen te laten ervaren, leren en expanderen? Sta je open om hierin mee te bewegen met je kind en om tegelijkertijd je eigen grenzen aan te nemen?

Er wordt gezamenlijk veel aandacht gegeven aan het creëren van verbinding in de groep zodat een gezinsgevoel ontstaat. Om dat familiegevoel te versterken zijn er verschillende leeftijden binnen een vestiging. Vaardigheden worden gekoppeld aan hun wens tot groei, los van een groepsindeling.

Van begeleiders wordt gevraagd om, naar hun beste kunnen, ontspannen in hun lijf te zijn en zich af te stemmen op hun eigen hoge vibratie. Regelmatig wordt supervisie en intervisie gepland ten behoeve van het eigen proces van de begeleiders. Hierbij wordt hun unieke relatie met de principes van liefde, vrede, overvloed, eenheid en de wet van de aantrekkingskracht bekrachtigd.

Wil jij je actief inzetten om de Kids Academy nieuw leven in te blazen? 
Klik op b
ovenstaande button. 

 

Waarom zou je als ouder deze school kiezen voor je kind?

Kids Academy Atom Break.png
Kids Academy Atom Break.png

" Je wordt hier gelukkig."

"Je leert heel goed hoe je met natuur omgaat, met mensen, met dieren en hoe je je grenzen aangeeft."
 

"Iedereen kan hier echt zichzelf zijn."

bottom of page